sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Viikon löytö

Tarkoitukseni ei alunperin ollut viettää torstaipäivää kaupungilla. Niin vain sattui käymään. Mieheni oli unohtanut pari pientä asiaa kotiin, joten kyseli jos satun kaupungilla liikkumaan ja voisin viedä ne hänelle töihin. Lähdettiin sitten Staffanin kanssa kärryillä bussittelemaan. Staffan käveli itse melkein koko matkan bussipysäkille. Nukkuikin sitten hyvin bussissa. Tosin päiväunien aika alkoikin jo olla.

Turun Stockmannilla on tällä hetkellä kolmannessa kerroksessa pieni outlet-alue, jossa suurin osa tuotteista on 80 prosentin alennuksessa. Suurin osa tuotteista on vaatteita, mutta löytyy sieltä jokunen sisustustuotekin. Löysin sieltä kivan paidan itselleni ja mukaan tarttui myös kaksi isoa säilytysrasiaa.


Nuo ovat aika tukevia ja päällinen on jotain nahkatyylistä. Ovat ainakin helppo pyyhkiä puhtaaksi. Niissä on myös kivat sangat. Alkuperäinen hinta oli 59,90€ /kpl. Ison alennusprosentin jälkeen maksoin vain 11 euroa kappaleelta. Ei siis hullumpi löytö! 


Olin varmaan aikamoinen näky lastenrattaiden ja kahden jättikokoisen kassin kanssa. Miksi aina silloin tekee isoja löytöjä, kun ei ole autolla liikkeellä? Kotiin mennessä bussi ehti juuri lähteä, kun olin liikennevaloissa. Onneksi niitä kulkee melko usein. Kävin siinä odotellessa viereisessä Kauppahallissa kiertämässä.

Isoimmatkaan muovikassit eivät olleet tarpeeksi isoja, joten ystävällinen kassaneiti teki vielä kantohihnat niihin. Sieltä siis pilkisti aika hyvin nuo löytöni. Yksi myyjä kauppahallissa heti kovin kiinnostuneena ihmetteli millaisia rasioita mulla on muovikasseissa. Olisi varmaan lähtenyt ostamaan, mutta mainitsin, että olivat hyllyllä viimeiset laatuaan. Ehdin tehdä vain pikaisen kierroksen kauppahallissa, kun pitikin taas mennä bussipysäkille ettei myöhästytä siitäkin. 



Kotona yksi pieni oli innoissaan uusista löydöistä. Sinne piti päästä sisään ja välillä kaataa sivuttain, että sen päällä voi ratsastaa. Vielä en ole ihan varma mitä aion noissa säilyttää. Sopivat niin kivasti meidän sisustukseen, että oli pakko ostaa. Kun halvalla sai! Luultavasti sinne tulee Staffanin harvemmin käyttämiä tavaroita. Yksi idea oli myös paperinkeräyslaatikkona pitäminen (jos saisin kivan pussin ommeltua tuonne sisään niin olisi helppo käydä tyhjentämässä).

 Mitä te säilyttäisitte tällaisessa korkeassa ja pyöreässä rasiassa? 

lauantai 27. helmikuuta 2016

Munat hakusessa





Huomasin pari viikkoa sitten, että pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia. Olin siis ruokakaupassa ja hyllyt notkuivat erilaisia pääsiäismunia. Piti heti kiertää karkkihyllyt läpi ja katsoa löytyykö lemppariani. No ei löytynyt! Olin vielä tuossa vaiheessa positiivinen asian suhteen, että vielä voi muualta löytyä. Etsin jo viime vuonna joka kaupasta lempisuklaamuniani, jotka ovat Maraboun täytettyjä suklaamunia. Lapsena lempparini oli Kinder-munat, mutta nämä ovat jotain vielä paljon parempaa! 


Nyt tällä viikolla näin surullisen uutisen lempikarkkieni suhteen: Suomalaisäidit sekosivat "töhnämunista" - kaupat myyvät ei-oota

Eli niitä ei valmisteta tänä vuonna. Eikä valmistettu viime vuonnakaan. Näköjään joku muukin on noihin ihastunut! Positiivista on se, että tuon jutun kautta löysin korvikkeen noille herkuille. Täytyy vain katsoa saanko haalittua niitä jostain käsiini.

Nämä kuvat olen ottanut silloin pari vuotta sitten, kun niitä vielä sai. Silloin hehkutin facebookissa näitä. Siitä tulikin mieleeni, että blogillani on nyt myös facebook-sivut. Käykää kurkkaamassa ja liittymässä niin näette uusimmat bloggaukseni, tervetuloa! 




Oletteko te tykästyneet näihin "töhnämuniin" tai johonkin muuhun pääsiäiskarkkiin? 

perjantai 26. helmikuuta 2016

Blinejä, nam!

Alkuvuonna paksun lumikerroksen ja kylmien ilmojen iloksi oltiin kutsuttu pari vierasta illanviettoon ja mikä sopisikaan paremmin talviseen tarjoiluun kuin blinit. Varsinkin, kun edellisenä viikonloppuna oli vielä oikein kunnolla pakkasta ja satanut paljon lunta.


Mulla on jokin ihme juttu, että ensin pitää tehdä jotain talvista ulkona, kuten hiihtää, että voi syödä blinejä. Ne vaan kuuluu yhteen! Tällä kertaa mä hankin luistimet viidentoista vuoden jälkeen eli olin luistelemassa. Kerroinkin siitä jo aikaisemmin. Luisteltiin siskon kanssa sillä aikaa, kun miehet vahtivat Staffania ja paistoivat blinejä.



Ollaan tehty blinejä aina silloin tällöin. Frej on meidän perheen blinimestari. Vietimme pari vuotta sitten hänen kolmekymppisiään/ valmistujaisia Åbo Akademista ja teimme hänen valmistujaisbileisiin blinejä. Silloin blinejä väännettiinkin oikein urakalla. Siinä sujui hyvin yksi ilta ja niitä blinejä tehtiin vielä juhlapäivänäkin. Saivat kyllä paljon kiitosta, kuten myös tekemäni täytteet niihin. 

Nyt päästiin helpommalla, kun tehtiin vain neljälle henkilölle. Tosin Staffankin sai niitä vähän maistaa.



Tällä kertaa kattaus toi jään ja kylmän ilman myös sisätiloihin. Kynttilät olivat Iittalan Festivo -kynttilänjaloissa. Viinit tarjoiltiin Ultima Thule -viinilaseista ja snapsit saman sarjan pienistä snapsilaseista. Joulusta mulla oli vielä jäänyt tuollainen koristenauha, jossa on tähtiä ja hileitä. Se oli pöydällä valkoisen kaitaliinan päällä. Aterimet ovat Ristomatti Ratian suunnittelemia. Lautasina toimi Ultima Thulen ja  Kastehelmen lautaset. Iso Ultima Thule -vati toimitti blinien tarjoiluastian virkaa.




Blinit voivat olla alkupalana, pääruokana tai jälkiruokana. Meillä ne oli nyt pääruokana. Niiden kanssa sopii hyvin valkoviini.

Ei nyt oikein näissä kuvissa pääse oikeuksiinsa nuo blinit, mutta hyviä olivat.





Meidän blinit on valmistettu ihan tattarijauhopussin (Myllyn Paras) kyljessä olevan ohjeen mukaan.

Blinit

n.10kpl

4dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20g hiivaa
2,5dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
1tl sokeria
1,5dl kuumaa maitoa
1tl suolaa
1rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen

Lämmitä jogurtti/kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä. Tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä esim. yön yli jääkaapissa.

Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin.

Itse ollaan annettu taikinan käydä yön yli. Blinit paistetaan usein kirkastetussa voissa. Tässä mun ohje sen tekemiseen:

Kirkastettu voi

Sulata kattilassa voita. Ota sulanut voi hellalta pois (älä anna voin palaa) ja anna sen jäähtyä. Jäähtyneessä voissa päällimmäisenä on kirkas voi, joka otetaan käyttöön. Valkoinen hera jää kattilan pohjalle. Käytä kirkastettu voi blinien paistamiseen. Näin saat ihanan rapean pinnan paistamiisi blineihin. 

Me ollaan paistettu blinit vanhalla valurautaisella lettupannulla. Sillä saa helposti tehtyä monta bliniä samaan aikaan. Helpottaa kovasti paistamishommaa, kun on kyseessä suurempi määrä blinejä.



 Meillä on ollut erilaisia täytteitä. En enää muistanut mitä laitoin viimeksi blinitäytteisiin, joten nyt vähän sovelsin. Tein lohitahnan, mutta merilevämädin (Cavi-art) laitoin erikseen omaan astiaan tarjolle kuten myös pilkotun sipulin (punasipuli sopii mainiosti) ja smetanaa. Näin kaikki voivat tehdä omanlaisensa sekoituksen niistä. Tuo Cavi-art on halvempaa kuin muikun tai kirjolohen mäti, jotka kummatkin sopivat erinomaisesti merilevämädin tilalle. Täytteitä voi tehdä myös esimerkiksi sienistä tai kasviksista. 

Lohitahna

kylmäsavustettua lohta
smetanaa
ripaus mustapippuria 

hieman suolaa 

Ota lohesta mahdolliset ruodot pois. Pilko pieneksi hakkeeksi ja sekoita smetanaan. Mausta oman maun mukaan. En laittanut mitään mittoja loheen ja smetanaan, sillä niitäkin voi laittaa ihan oman maun mukaan. Toiset tykkäävät löysemmästä täytteestä (enemmän smetanaa) ja toiset ruokaisemmasta täytteestä.




Blinejä voi tosiaan tehdä jälkiruoaksikin tai jos niitä jää aterialta jäljelle niin seuraavana päivänä ne voivat olla jälkiruokana. Silloin niiden kanssa voi tarjota vaikka smetanaa ja juoksevaa hunajaa. Herkullista! Kannattaa kokeilla jos et vielä ole maistanut! 


torstai 25. helmikuuta 2016

Viime viikon sairastupa



Mä en viime viikolla pahemmin käynyt missään, kun pikku Staffan oli sairaana. Oltiin vaan kotona neljän seinän sisällä, että hän paranee ja ettei menty muita tartuttamaan. Staffanilla (1v.4kk) oli hengenahdistusta ja hänellä todettiin rs-virus (joka jyllännyt voimakkaana mm. täällä Turun seudulla) ja ensimmäisen kerran korvatulehdus (kummassakin korvassa).

Toisaalta oli tosi kiva vaan olla kotona. Olenhan mä muutenkin hänen kanssaan kotosalla, mutta usein käydään erilaisissa kerhoissa, nähdään kavereita, kyläillään jne. Nyt ei ollut mihinkään kiirettä, oltiin vaan ja katsottiin Staffanin lempiohjelmia. leikittiin ja halittiin. Kunnon ruoka ei oikein maistunut pojalle, joten sai herkkuja, että jotain sai suusta alas. Pari kertaa kävin pikaiseen kaupassa ruokaostoksilla ja ostamassa Staffanille tarvikkeita. Isäntä oli sillä aikaa kotona Staffanin kanssa leikkimässä.


Vaikka meillä oltiinkin kipeänä niin se ei menoa mitenkään haitannut. Staffan leikki ja puuhaili juttujaan ihan samanlaisella tarmolla, ilolla ja innolla kuin muutoinkin. Hänestä ei kyllä ulos päin huomannut, että oli niinkin sairas, että oli hyvin lähellä ettei lääkäri lähettänyt häntä suoraan Tyksiin. Onneksi tajuttiin mennä lääkärille. Ventoline tuntui auttavan hengitykseen, joten poika pääsi kotiin hoitoon. Kivempi näin, sillä Tyks on kuulemma tupaten täynnä. Pienen lapsen kanssa sairaalan käytävillä makoilu ja oleskelu ei tunnu kovin kivalta. Näin myös lääkärimme sanoi. Saimme kuitenkin suoralähetteen Tyksiin eli voisimme mennä sinne milloin vain mikäli tilanne tuntuu siltä.

Tässä pieni lista viikon parhaistapuolista:

1. Staffan nukkui välillä melkein kymmeneen asti. Harvinaista herkkua, että mä saan nukkua kauan tai ainakin niin, että herään ennen Staffania ja olen jopa pirteä.

2. Päiviäni kotona ovat (tuon pienokaisen lisäksi) piristäneet mun ihanat orkideat, jotka olen jollain ihmeen kaupalla saanut kukkimaan uudestaan.



3. Muutamana iltana oli tosi hieno auringonlasku. Napsaisin parvekkeelta kännykällä kuvia.





4. Sain kivasti siivottua huushollia.

5. Neljän seinän sisällä ei niin haittaa vaikka äiti onkin vähän räjähtäneen näköinen.

6. Yhteiset päikkärit.

7. Sain löhötä sohvalla hyvällä omallatunnolla.



8. Fammo oli täällä yökylässä.  Kiva, kun oli vähän aikuista seuraa päiväsaikaankin. Varsinkin nyt, kun ei olla viitsitty mihinkään lähteä kyläilemään eikä kerhoihin.

9. Pitkät puhelut.

10. Poika parani! <3 

Meidän kerhokäyntejä ja kerhokavereita onkin jo vähän ikävä. Oltiin juuri matkalla niin jäi siinä muutenkin pari viikkoa kerhot väliin. Meillä olisi myös ollut ystävien luona tuparit & 1v. synttärijuhlat, mutta mies sai sitten edustaa koko perhettä siellä. No pääasia, että poika on parantunut! Nyt on juuri alkanut hiihtolomaviikko, joten suurin osa kerhoista on kiinni, kun sinne voitaisiin taas mennä. Ollaan kuitenkin kaikkea muuta pientä kivaa nyt tehty ja käyty mm. Mummolassa ja kummitätiä moikkaamassa.

tiistai 23. helmikuuta 2016

lastenhuoneen koristuksia

Lapsen myötä mun elämäni on kirjaimellisesti kirkastunut. Mä olen alkanut pitämään väreistä. Ennen mun silmää miellytti sisustuksessa vain valkoinen ja beige. Pienet väripilkut lastenhuoneessa ovat ihania. Mä olen ostanut sisustustarroja, jotka laitoin koristamaan vaatekaappia, joka muutoin on tosi tylsä. Seuraava sisustustarra on jo suunnitteilla huoneen oveen. 



Staffanin sänkyä koristaa ihana Ikeasta ostettu vaalean sininen pilvityyny. Osan pienistä sisustustavaroista olen itse ostanut ja osan olen saanut lahjaksi. Meidän pitäisi asentaa jokin kiva hylly seinälle, johon saataisiin paremmin esille kaikki tavarat. Nyt osa esimerkiksi kastelahjoista on vain hyllyllä korissa. 






Raskaana ollessani ostelin kaikkea kivaa meidän tulevalle vauvalle niin uutena kuin . Sisustuspuolella ihastuin Mamas & Papas -merkkiin. Meiltä löytyy mm. niiden pinnasängynsuoja, pehmoleluja ja ostinpa jopa heidän ihanaa tähtikuvioitua tapettiakin. En ehtinyt saamaan lastenhuonetta ihan valmiiksi ennen lapsen syntymää (syntyi pari viikkoa etuajassa, mutta kuvittelin, että menee yli lasketun ajan), joten tapetit ovat edelleen kauniisti rullissaan. Nyt en ole enää varma haluanko sittenkään sitä beigeä tapettia valkoisilla tähdillä. Niihin väreihin, kun olen tykästynyt!

Bukowskilla on aina ihania pehmoleluja. Staffanin sängyssä on hänen kummitätinsä synnytyssairaalaan tuoma iki-ihana Bukowskin pupu Puppe.



Verhoissa on kiinnikkeenä joskus aikoineen Hemtexistä ostetut valkoiset ruusut. Ne toimivat magneetilla, joten niitä on tosi helppo käyttää. Staffankin tykkää leikkiä niillä. Onneksi vain silloin, kun ne eivät ole käytössä. Saa nähdä jos jossain vaiheessa ottaa ne verhoistakin pois.


Lastenhuoneessa oleva tapetti on vielä saanut kelvata, vaikka mun haaveena onkin jossain vaiheessa saada siihen jotain muutosta. Meillä harvemmin käyvä pitkän välimatkan päässä asuva ystävä oli meillä käymässä Staffanin synnyttyä ja kyseli, että ollaanko vaihdettu tapetti. Tajusin, että kyllähän tuo vaaleansininen oikeastaan sopii ihan kivasti pojan huoneeseen vaikkei nyt ihan mun tyyliäni olekaan. Se on nyt sitten saanut vielä olla, kun en oikein pojan hoidolta ehdi tapetointihommiin.


Pienen orkidean siirsin juuri olohuoneeseen, sillä Staffan on alkanut kiipeämään vähän joka paikkaan ja yltää yllättävänkin korkealle.


Tietynlaista sisustusviiriä olen seuraavaksi ajatellut. Haluaisin tehdä sen itse, mutta ensin pitäisi hankkia kivoja kankaita ja ennen kaikkea saada tuo vanha ompelukone toimintakuntoon. Tarvetta olisi myös säilytyslaatikoille. Olen ihastellut sellaisia lego-palikoiden muotoisia säilytysrasioita. Niihin saisi kivasti mm. Duploja säilöön. Se mikä todennäköisemmin seuraavaksi kuitenkin hankitaan on uusi sänky pojalle.

Onko teillä jotain lempijuttuja lastenhuoneen sisustuksessa? 

maanantai 22. helmikuuta 2016

Pitsireunainen suklaakakku


Tässä resepti nopeaan suklaakakkuun mikrossa valmistaen. Itsellä meni aikaa alle kymmenen minuuttia tämän tekemiseen. Jos et ole vielä valmistanut mitään mikrossa niin suosittelen kokeilemaan! Mikroa käytetään ihan liikaa vain ruoan lämmittämiseen.

Eilisellä brunssilla ei tosiaankaan jaksettu enää syödä makeaa. Säästettiin makeat ja kahvit hieman illemmaksi. Aina välillä näkee kauniita tomusokerilla koristeltuja kakun päällisiä. itsekin päätin kokeilla ja laitoin valmiin kakun päälle paperisen kakkualustan, jossa on kaunis pitsireuna. En oikein malttanut etsiä parempaa sirotinta (jostain kaappien uumenista), jolla olisin luultavasti saanut paremmin onnistuneen pitsikuvion. Tuosta ei nyt tullut niin kaunis kuten kuvasta näkyy. Se kuitenkin kelpasi ihan hyvin meille kahdelle. Eikä se tietenkään makuun vaikuttanut.

Itse kakku oli ihan kivan makuinen. Tuosta saisi varmaan helposti myös mutakakku version, kun vähentäisi munia ja ainakin paistaisi vähemmän aikaa. Mä luultavasti teen seuraavalla kerralla kaksi näitä ja käytän niitä kakkupohjina. Voisin kuvitella ainakin, että on hyvää, kun väliin laittaa vaikka vadelmahilloa, jotain hyvää kostuketta ja päälle kermavaahtoa.



Suklaakakun resepti:

100g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria 
1,5 dl vehnäjauhoja
(n. 3/4dl hasselpähkinärouhetta)
3/4 dl tummaan kaakaojauhetta
2-3 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta

Sulata voi mikrossa. Lisää sulaan voihin sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten loppuun massaan. Kaada silikonivuokaan tai muuhun mikroon soveltuvaan astiaan. Valmista mikrossa n. 5 min. 700W. Huomioi, että mikrojen tehokkuudessa on paljon vaihtelua. Pitämällä lyhyemmän ajan mikrossa saat mutakakkua. 

Vaihtoehtoisesti voit valmistaa kakun uunissa 200 asteessa alatasolla n. 15 minuuttia. Pähkinärouheen voi halutessaan jättää pois. 

Itse lisäsin pursottimella kermavaahtoa kakun kylkeen. Kermavaahdon päälle voi halutessaan lisätä kakussakin käytettyä hasselpähkinärouhetta. Tähän sopisi kivasti myös vaniljajäätelö.



sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Sunnuntain brunssi



Viikonlopuissa tykkään siitä, että silloin koko perhe voi nukkua pitkään yhdessä ja pystytään yhdessä syömään aamupalaa. Tällä viikolla päätettiin tehdä pitkästä aikaa brunssi. Keksittiin se vasta perjantaina kaupassa ollessa. Mietittiin vähän mitä kaikkea haluaisimme brunssille. Ensimmäisenä tuli mieleen erilaiset hedelmät, croissantit ja hedelmämehu. Pää löi vähän tyhjää, vaikka ollaan ennenkin brunssilla oltu niin ulkona kuin kotonakin. Piti oikein googlata, mutta en mitään sen ihmeempää löytänyt kuin suolaista piirakkaa (jota en jaksanut alkaa tekemään) ja pientä makeaa (jotka päätettiin syödä vasta päivemmällä). 

 Hedelmistä valikoitui mukaan siemenetön vesimeloni, appelsiineja ja passion hedelmiä. Croissantteihin laitettiin kinkkua, juustoa ja vihanneksia. Päätettiin tehdä vielä pieni salaatti. Laitoin tomaatit, kurkut, salaatinlehdet ja fetajuustot omiin kulhoihinsa, jotta sieltä voi tehdä haluamansa laisen salaatin.






Kaupasta tarttui mukaan pari kimppua tulppaaneja. Yleensä pidän valkoisista kukkasista, mutta nyt kaipasin jotain väriä. Taitaa kevät olla pikku hiljaa tulossa. Brunssilla saa olla väriä ja ajattelin, että tuollaiset punertavan keltaiset tulppaanit ovat aika pirteän väriset.



Juomina meillä oli teetä, God Morgon tropical Mango Passion -hedelmämehua ja kuivaa kuohuviiniä. Alun perin meidän oli tarkoitus tehdä myös smoothieta, mutta sitten aamulla päätettiin, että nämä muut riittävät meille vallan hyvin. Brunssilla on usein tarjolla myös jotain hyvää makeaa, mutta me ajateltiin ottaa ne makeat palat ja kahvit vasta vähän myöhemmin. Ostin joku aika sitten valkoista pitsinauhaa askarteluihin. Tein siitä pienen koristuksen Iittalan Ultima Thule -mehukannuun. Kukkavaasit olen ostanut sisustuskutsuilta.




Staffanille oli myös paikka brunssille vaikka olikin jo aikaisemmin syönyt aamupuuron. Hän söi hieman omia eväitään, hedelmiä ja leipää, jota lisäsimme myöhemmin croissanttien kaveriksi brunssipöytään. Me saatiin nauttia brunssista Frejn kanssa ja Staffan jatkoi omia leikkejään lattialla välillä meille esiintyen. Oli siis samalla leipää ja sirkushuveja vanhemmille!

Meillä kävi myös pieni kämmi. Frej kurkotti ja nosti mehukannua ylhäältä reunoista, joten hänelle jäi vain iso lasin palanen käteen. Ei onneksi mennyt pieniksi palasiksi tai tullut haavaa. Tuo Ultima Thule -sarja on aika ohutta lasia ja kannussa oli jo ennestään pieni kolhu. Ei siis harmittanut ollenkaan, vaikka tuota ei tällä hetkellä oikein taida mistään saadakaan. Naurettiinkin, että ei onneksi mennyt kuoharipullo hajalle. Sitten olis harmittanut. Ei uskallettu juoda enää kannussa olevaa mehua jos sinne on mennyt jotain pieniä sirpaleita (vaikka näyttikin siltä, että pelkästään kannun yläosa lähti irti siististi).


Mitä äiti tekee, kun saa pari tuntia omaa aikaa? No tietysti siivoaa. Sain olla vähän aikaa yksin kotosalla, kun muut menivät läheiselle koululle Liikunnan Ihmemaahan. Ehdin sillä aikaa mm. imuroida, pyykätä, järjestellä leluja ja tiskata. Lisäki kävin kaikki olohuoneen tummat puiset pinnat läpi kiillotusaineella. Lopuksi ehdin juoda lasillisen (kuohuviinipullon pohjalle jääneet pohjat) juuri ennen kuin miesväki saapui kotiin. 

Salaattiakin jäi aamupäivästä vielä jäljelle, joten syötiin sitä illalla pihvien ja bataattimuussin kanssa. Frej flambeerasi pihvit ja se näyttikin tosi hienolta. Staffan söi paljon bataattimuusia. Huomaa kyllä, että ruoka maistuu taas, kun poika on parantunut.